• Presentació de 'Una nova alba. A destemps per l'Amèrica bolivariana'


    Divendres 17 de maig a les 19:30h hi haurà la presentació del llibre "Una nova alba. A destemps per l'Amèrica bolivariana" al Casal a càrrec de Roger Sànchez Esteban, autor del llibre, i de Ramon Pleguezelos, membre de la Brigada Catalana Veneçolana Alí Primera. Organitza: Endavant.

    En el següents enllaços podreu trobar més informació sobre el llibre i sobre la Brigada Catalana Veneçolana Alí Primera: Una nova AlbaBrigada Alí Primera 

    Sinopsi del llibre:
    La Nostra Amèrica: des dels baixos fons de Caracas a les metgesses cubanes, des dels guerrillers colombians a Gabriel García Màrquez passant pel couchsurfing, els Casals Catalans, el Machu-Picchu, Che Guevara, la Santiago de Xile més rebel, el Boca Juniors i un llarg etcètera. Tot això, i molt més, és ben present a Una nova Alba, a destemps per l’Amèrica bolivariana. L’autor ens ofereix un trepidant llibre de viatges, un assaig crític i un lúcid exercici antropològic sobre l’Amèrica bolivariana, sobre un continent que es fa i es desfà permanentment.


    Des d’una perspectiva catalana, el llibre traça un ampli recorregut per aquella Amèrica Llatina que en les darreres dècades ha recobrat el seu camí cap a la plena independència: la Veneçuela bolivariana, la Bolívia d’Evo Morales i l’Equador de Rafael Correa, però també per aquella Amèrica més desconeguda de les fàbriques ocupades d’Argentina, dels vells Tupamaros d’Uruguai o de la misèria més absoluta del Xile més neoliberal. Una nova alba ens permet conèixer com viu i com pensa l’Amèrica bolivariana amb una visió crítica i desmitificadora que parteix de l’experiència del propi autor. D’un autor, cal dir-ho, que sap que el seu cor batega al mateix ritme que l’Amèrica de Bolívar i que desitja que el seu poble, els Països Catalans, comenci també a fer-ho.