• Apropa’ns a la Il·lusió. Un gest, una joguina!

    El Casal independentista El Forn col·labora amb la iniciativa de la Creu Roja "Apropa'ns a la il·lusió. Un gest, una joguina!". Per aquest motiu, ofereix l'espai de Plaça de Sant Pere, 5 com a punt de recollida de joguines noves o de segona mà en bon estat, no bèl·liques i no sexistes. Els dies de recollida són de dimarts a dissabte de 19h a 01h (Termini: Del 10 fins el 28 de desembre).
    Creu Roja
    La Creu Roja va iniciar el mes de novembre una recollida de joguines a diferents municipis catalans per als infants de famílies amb problemes socials o econòmics, una tasca que es realitza amb coordinació dels serveis socials i que arriba a 218 poblacions de Catalunya, entre les quals Girona.

    Ens trobem que moltes famílies catalanes pateixen una situació de manca de recursos econòmics o tenen problemes socials que repercuteixen en molts infants que veuen afectat el seu desenvolupament social, cognitiu i afectiu. La pobresa infantil es tradueix en una manca d’oportunitats i exclusió social en el futur. Per aquest motiu, aquests infants tenen unes necessitats específiques en l’àmbit social. En aquest sentit, la joguina és un bon mitjà per aconseguir el seu desenvolupament intel·lectual, afectiu i social, d’una manera positiva i normalitzada i promou la igualtat de tos els nens i nenes davant del dret al joc com activitat d’esbarjo i descans pròpia de l’edat, alhora que intenta eliminar l’actual discriminació que hi ha per raons de nacionalitat, procedència i socials. Veure Informe de Pobresa infantil a Catalunya FEDAIA (2012)


    Per altra banda, des del Casal independentista El Forn volem assenyalar els responsables d'aquesta situació, aquells que apliquen polítiques neoliberals, abocant als ciutadans a patir unes desigualtats socials cada dia més grans. Volem denunciar la doble moral d'empreses com La Caixa o el Santander, que per un costat col·laboren amb campanyes solidàries com aquesta i per l'altre, apliquen polítiques econòmiques agressives cap a les persones més vulnerables de la societat. Calen polítiques socials que tinguin en compte les persones, més enllà de campanyes ciutadanes solidàries que no solventen el problema d'arrel, intrínsec al model capitalista.

    Dit això, des del Casal independentista El Forn hem volgut aportar el nostre granet de sorra i per això ens hem sumat a aquesta bona iniciativa oferint l'espai de Plaça de Sant Pere, 5 com a punt de recollida de joguines noves o de segonà mà en bon estat, no bèl·liques i no sexistes. Els dies de recollida són de dimarts a dissabte de 19h a 01h (Termini: Del 10 fins el 28 de desembre).

    Per més informació: http://lajoguinaeducativa.org/