• Jornades d'homenatge a Joan Fuster


    Enguany es compleixen diferents efemèrides al voltant de la figura de Joan Fuster. Concretament, es commemora el seu norantè aniversari del naixement, el cinquantè de la publicació de Nosaltres els valencians i el vintè de la seua mort. És per això que des del Casal Independentista el Forn hem decidit retre-li homenatge organitzant unes jornades al voltant de la seua figura que es desenvoluparan durant els mesos de setembre i octubre.

    Les jornades comptaran amb la presència dels millors especialistes i investigadors de l'obra i vida de Joan Fuster, entre els quals es troben els professors de la Universitat de València Ferran Archilés, Pau Viciano o Vicent Flor, com també l'editor de la Revista Afers Vicent Olmos. Xevi Planas, especialista gironí en la "Nova Cançó", també participarà en les jornades com a ponent.

    A part, durant el temps que durin les jornades hi haurà una exposició sobre la vida de Joan Fuster realitzada pels socis del Casal Toni Rico i Rita Masó. Finalment, cal destacar que es realitzarà un concert del cantautor valencià Pau Alabajos, el qual estrenarà al Casal un espectacle on es barreja la seva música i l'obra de l'escriptor de Sueca. Cal destacar, també, que les jornades compten amb la col·laboració de l'Editorial Afers, Publicacions de la Universitat de València i el diari el Punt-Avui.

    Amb aquestes jornades el Casal Independentista El Forn pretén difondre l'obra de Joan Fuster, així com reconèixer les seves aportacions i llegat polític i cultural, especialment pel que fa a la teorització sobre el marc nacional dels Països Catalans. 

    Tota la programació...

    Setembre/octubre fusterià 90/50/20
    Homenatge a Joan Fuster

    Dijous 20 de setembre
    19.30h. Inauguració de les jornades i de l’exposició “Joan Fuster i Ortells: vida i obra d’un escriptor” a càrrec de Toni Rico, historiador i membre del Casal Independentista el Forn.

    Divendres 21 de setembre
    19.30h. Presentació del llibre “Una singularitat amarga. Joan Fuster i el relat de la identitat valenciana” a càrrec del seu autor el professor de la Universitat de València Ferran Archilés. Després sopar amb l'autor.

    Divendres 28 de setembre
    19.30h. Presentació del llibre “Noves glòries a Espanya. Anticatalanisme i identitat valenciana” a càrrec del seu autor Vicent Flor, sociòleg i professor de la Universitat de València. Després sopar amb l’autor.

    Divendres 12 d’octubre
    19.30h. Presentació de la revista Afers 71/72 “Nosaltres els valencians, 50 anys després” a càrrec de Vicent Olmos, editor i coordinador del número. Després sopar amb l'editor

    Divendres 19 d’octubre
    19.30h. Presentació del llibre “De Llorente a Marx. Estudis sobre l’obra cívica de Joan Fuster” a càrrec del seu autor el professor de la Universitat de València Pau Viciano. Després sopar amb l'autor.A les 21h., concert de Pau Alabajos

    Dijous 25 d’octubre
    19.30h Presentació del llibre “Fuster i la música” a càrrec de Xevi Planas, expert en la Nova Cançó i autor d’un dels apartats del llibre. Després sopar amb l'autor.