• Agents secrets de la policia espanyola intimiden diverses persones en el Casal Independentista El Forn de Girona


    El Casal i Alerta Solidària ho consideren una provocació, reclamen que s’aclareixin els fets, s’identifiquin els responsables i que l’Ajuntament actuï per evitar situacions semblants en el futur

    Divendres 21 de setembre al vespre dos policies de la brigada d’informació de la Policia Nacional espanyola de Girona van entrar al Casal Independentista El Forn i, després de demanar dues cerveses, van començar a saludar a diverses persones per al seu nom i a assegurar-los que els coneixien molt bé i que sabien perfectament qui eren i a què es dedicaven.  Les persones interpel·lades, estranyats en no conèixer aquelles dues persones, els van preguntar qui eren i, els policies, que presumptament anaven beguts, es van identificar com a policies nacionals. Tot seguit, responsables del Casal van exigir-los que sortissin del local. Els agents, després de continuar provocant el personal, van abandonar el Casal no sense abans causar desperfectes en el lavabo.

    Des del Casal Independentista El Forn i Alerta Solidària, organització antirepressiva de l’esquerra independentista, es considera que el que va succeir ahir a la nit és, a part d’una provocació evident, un fet molt greu per diversos motius. En primer lloc, perquè demostra allò que fa temps que venim denunciant, que és l’existència de fitxers policials il·legals en què els cossos policials mantenen informació actualitzada de persones compromeses socialment i nacional sense cap més raó que la vigilància política. I en segon lloc, perquè els fets demostren la permissivitat dels agents de la policia nacional espanyola, cos residual al Principat de Catalunya, per actuar, intimidar i vexar persones que viuen a les nostres viles i ciutats.

    En aquest sentit, El Forn i Alerta Solidària reclamen a la Delegació del Govern (Mossos d’Esquadra) i a l’Ajuntament (Policia Local) que iniciïn una investigació perquè s’aclareixin els fets i s’identifiquin i se sancionin els dos policies autors dels fets. A més a més, exigeixen a l’Ajuntament que faci les actuacions pertinents per evitar que uns fets tan greus com la intimidació de diversos ciutadans per part de la policia tornin a passar a la ciutat de Girona. Així mateix, vist el comportament d’aquest cos, demanen al govern municipal que deixi de convidar a la Policia Nacional espanyola a qualsevol acte públic i que iniciï els contactes i les negociacions per aconseguir el desmantellament d’aquest cos a la ciutat. Una actuació lògica en qualsevol procés d’independència com el que estem vivint.