• Germà Negre. Presentació de la gira 'Ni un pas enrere'

    Dissabte 29 de març el Casal Independentista El Forn acollirà un acte del Festival Strenes, la presentació de la gira 'NI UN PAS ENRERE' de Germà Negre: xerrada-debat sobre la LOMCE + concert gratuït!

    Casal Independentista El Forn de Girona

    • 17:30h Xerrada-debat sobre la LOMCE amb el Dr. Xavier Besalú i el Dr Ignasi Vila

    La Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE) ha estat aprovada recentment per la majoria absoluta del PP. Es tracta d'una polèmica reforma educativa que imposa el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament, que potencia les matèries instrumentals i que centralitza les avaluacions a Madrid, entre d'altres.
    Ens en parlaran el Dr. Xavier Besalú, professor del Departament de Pedagogia de la UdG, i el Dr Ignasi Vila, professor del Departament de Psicologia de la UdG.
    Posteriorment, s'obrirà un espai de debat.

    • 20:00h Concert gratuït de Germà Negre

    Aquest grup de Banyoles és ferm partidari d’entendre la música com a vehicle de reivindicació social, i el suport a diverses causes populars (la immersió lingüística, l’autodeterminació dels pobles, l’educació pública) és ben present en el seu recital ‘Ni un pas enrere’, que presenta a Strenes i que integra peces populars i adaptacions d’artistes com Pi de la Serra, Ovidi Montllor, Al Tall, Lluís Llach i Pomada. Germà Negre llança els seus missatges amb un llenguatge sonor de tall folk que convida a l’agitació festiva. El grup proposa un format innovador, on el concert anirà precedit d’un col·loqui i debat sobre matèries d’actualitat sociopolítica. http://germanegre.wordpress.com/