• Traves de l'Ajuntament de Girona per organitzar el concert de la Diada a Girona


    Des del Casal Independentista El Forn volem fer arribar a la ciutadania de Girona un seguit de reflexions al voltant de l'actitud del consistori gironí amb les activitats independentistes del Casal:

    1. En els darrers mesos l'Ajuntament de Girona, mitjançant el seu equip de govern, ha posat reiterades traves burocràtiques al voltant de les activitats que organitzem ocasionalment com a entitat de la ciutat amb prop de 100 socis als carrers i places de la ciutat. Així, des de la tardor passada, el consistori gironí, sense fer-ho mai explícit, actua de forma lenta, errònia i dificultant les accions del casal cada vegada que des de l'entitat fem una petició de permís per utilitzar espais municipals.

    2. L'últim dels casos ha estat el Concert que el Casal organitzava el passat 11 de setembre per posar el punt i final a la Via Catalana. Com a entitat fa més d'un mes i mig que havíem demanat el permís i informat de la voluntat d'organitzar un concert a la Plaça Sant Pere per oferir un espai on poder acabar la Diada als milers de gironins que participarien a la Via Catalana. El concert estava previst en un espai cèntric però amb un horari que respectés la normativa municipal i el descans dels veïns la vigília d'un laborable. Tanmateix,  el dia 10 de setembre i després de més 30 dies esperant una resposta, l'Ajuntament ens va comunicar que el concert l'havíem de fer a la Plaça de les Olles (a uns 500 metres del lloc previst). Aquest anunci arribava el dia abans de la Diada amb tota la difusió treballada. Finalment, i després d'hores de gestions i trucades des del Casal, l'Ajuntament va accedir a autoritzar el concert a la Plaça dels Jurats (a 50 metres del lloc previst inicialment). La decisió era irrevocable. Els inconvenients eren múltiples. L'organització de la barra, el fet de no tenir lavabos, l'equip de so... Tot plegat problemes afegits a la ja complicada gestió d'un esdeveniment d'aquest tipus des d'un col·lectiu format per voluntaris i sense ànim de lucre.

    3. Des del Casal volem mostrar la nostra disconformitat en com l'Ajuntament està perjudicant el normal desenvolupament d'activitats de carrer i, en aquest cas, de contingut independentista. Entenem que aquesta és la cara fosca i diària d'un govern municipal que es fa dir "sobiranista" però que a l'hora de la veritat posen traves a les accions que organitzen entitats independentistes de la ciutat amb més de 13 anys d'història. Unes problemàtiques que evidentment no van trobar grups catòlics per fer una gran revetlla dos dies seguits davant del Pavelló de Fontajau o moltes empreses que utilitzen els carrers de Girona per promocionar els seus productes. El Casal demana una rectificació pública i un canvi en la manera de fer que dificulta l'acció diària de les entitats de la ciutat, cosa que ja vam denunciar fa uns mesos amb l'aprovació de la Normativa de la Civilitat.

    4. El Forn mostra el seu compromís inequívoc amb la cultura popular, la lluita per la independència i reivindica, una vegada més, el carrer com a espai comunitari per a desenvolupar-hi activitats de caràcter cultural, polític i social. En aquest sentit i malgrat les traves posades pel govern del sr. Puigdemont, El Forn es compromet a seguir treballant fort per la cultura, el país i les classes populars de la ciutat. Aprofitem l'ocasió, finalment, per agrair a totes les persones que aquests dies han participat en els actes de la programació especial de la Diada.

    Casal Independentista El Forn,
    Girona, 13 de setembre del 2013