• Sense sobirania econòmica no hi ha independència  Dissabte 20 d'abril a les 19:30h  us convidem a venir a la presentació de la campanya "Sense sobirania econòmica no hi ha independència" organitzada per Endavant al Casal Independentista El Forn .

  L'acte comptarà amb les intervencions de Víctor López (militant d’Endavant), Quim Arrufat (diputat al parlament per la CUP-AE) i Jordi Berbis (membre del seminari d’economia crítica TAIFA).
  Perquè necessitem la sobirania econòmica?

  La veritable sobirania econòmica és la capacitat de decidir plenament i de forma radicalment democràtica sobre l'ordenació econòmica que necessitem per garantir un model econòmic sòlid i basat en l'economia productiva, no en l'especulativa.

  La sobirania econòmica és el dret de triar la nostra pròpia ordenació del territori, per poder fomentar la veritable vertebració econòmica dels Països Catalans, respectant el medi ambient i l'equilibri territorial i cultural.

  La sobirania econòmica és poder decidir, com a poble, sobre la planificació i intervenció del sector públic en l’economia, per garantir el control popular dels sectors estratègics de l’economia i assegurar uns bons serveis públics.

  La sobirania econòmica és disposar d'una plena sobirania Fiscal, però no només per recaptar i distribuir els impostos, sinó per decidir realment quines polítiques fiscals de distribució de la riquesa cal desenvolupar.

  La sobirania econòmica és tenir control sobre la pròpia política monetària i deixar d’estar sotmesos a un BCE que de forma sistemàtica utilitza els diners de tots per salvar la banca i els interessos dels més poderosos.

  La sobirania econòmica és poder decidir, com a poble, el nostre propi marc de relacions laborals sense que ens l’imposin des de Madrid o Brussel·les, per així poder garantir els drets laborals i les condicions de treball de totes les persones.

  La sobirania econòmica és la capacitat per engegar veritables polítiques de construcció nacional catalana que plantin cara al neoliberalisme homogeneïtzador i a l’espanyolisme que ens volen fer desaparèixer com a poble.

  La sobirana econòmica és la capacitat de ser lliures per decidir les nostres relacions internacionals, per poder trencar amb la submissió a la Unió Europea i decidir els nostres propis tractats amb la resta de pobles del món.

  En resum, la sobirania econòmica és l’eina necessària per poder construir uns Països Catalans veritablement lliures i  socialment justos.

  Volem sobirania econòmica per a posar l'economia al servei de la societat!
  La sobirania és la base necessària sobre la qual construir el projecte de transformació social!
  Sense sobirania econòmica no hi ha independència!