• Kafeta borda al Casal

    El proper divendres 16 de novembre el  Brot Bord, l'assemblea de lluita contra el patriarcat, l'homofòbia i la transfòbia,  organitza una Kafeta Borda al Casal Independentista El Forn.

    Començarà a les 7 del vespre amb la presentació del col·lectiu i del darrer número de l'Accent Bord. Tot seguit hi haurà sopar popular al mateix casal. A partir de les 11 de la nit, festa amb PD's i actuació de la drag Cinthya Michelle.

    Afegeix-te a la lluita per la revolta sexual!

    Tot i que vivim en una zona que comparativament amb Barcelona no hi ha gaire moviment en l'àmbit LGT+, els darrers anys s'ha avançat molt en la lluita antipatriarcal. A la nostra ciutat existeixen diverses associacions que treballen aquests temes, moltes d'elles agrupades sota la Comissió Unitària 28 de juny de Girona (FAGC, Girona Orgullosa, GLG, Sinver i Brot Bord) a les que s'hi sumen assemblees feministes i espais de trobada per a dones. Tot i això, no és suficient, ja que l'homofòbia, la transfòbia i el sexisme són presents cada dia de les nostres vides, el dret al matrimoni ja reconegut ens ha anestesiat en aquest sentit, malgrat que hagi estat un gran avenç.

    El cert és que l'homofòbia encara existeix a les nostres comarques. Totes trobarem exemples en la nostra vida quotidiana, siguem heteros, homos, trans, etc. Mirades discriminatòries per raó de gènere, comentaris rere l'esquena, fins i tot expressions "populars" en els nostres entorns pretesament alternatius que agredeixen la nostra dignitat.

    Davant d'aquesta situació, siguem el que siguem, cardem amb qui cardem, estimem a qui estimem, cal prendre consciència també d'aquesta lluita. Una conseqüència directa d'aquesta manca és que cedim aquest espai alternatiu al capital, fins al punt que avui dia ser gai -per desgràcia, la situació no ha variat gens en el cas de les transsexuals i poc en les lesbianes- vol dir consumir, adoptar una actitud absolutament individualista i no tenir en compte la col·lectivitat. Podríem dir, fins i tot, que ara més que mai cal una alternativa al seu model d'oci i de relacions personals, ja que no totes tenim prou diners -ni ganes- d'anar a Barcelona cada cap de setmana a la discoteca de torn, o a Sitges, o a Eivissa, etc.

    No només les militants dels col·lectius en l'eix LGT+, sinó totes aquelles que es veuen assetjades per la seva sexualitat a la nostra demarcació, necessitem trobar un espai per poder parlar-ne, proposar campanyes, accions i jornades de formació i festes fora dels cercles habituals. No només per a nosaltres, les que ens hi acabem implicant, repetim, sinó per a tothom. Des de l'assemblea del Brot Bord de Girona ens agradaria remarcar que treballar per l'alliberament sexual no vol dir ser LGT+. L'opressió sexual ens afecta a totes, de la mateixa manera que la societat masclista és opressora també per als homes o que el racisme també afecta els blancs. Si no treballem plegades no resoldrem res.

    Per parlar-ne més profundament veniu a la Kafeta Borda. Si no hi podeu assistir però hi esteu interessades, contacteu amb brotbord.girona@gmail.com.